Загубите на вода от течове по ВиК мрежата на Софийска вода“

...
Загубите на вода от течове по ВиК мрежата на Софийска вода“
Коментари Харесай

38.9 млн. лева за водопроводи и канализационна мрежа през 2021 г.

Загубите на вода от течове по ВиК мрежата на „ Софийска вода “ ще спаднат под 40% след нови планирани инвестиции, оповестиха на специфична конференция от сдружението.

За задачата 2021 година са планувани 38.9 млн. лв. - за 42 км водопроводи и 3 км канализационна мрежа. Загубите за 2020 година са с 3% по-малко от 2019-а, само че са над 41 на 100.

В момента се работи по два значими плана за гарантиране качеството само че водата, изясни Станислав Станев, заместник-изпълнителен шеф на сдружението – водоснабдяването на Панчарево и Кокаляне, както и модулната пречиствателна станция на 1600 м. във Витоша - за Владая и Мърчаево.

Предстои рехабилитация на водопровода, захранващ централната градска част и други.

Самата столица е разграничена на повече от 200 зони за по-лесно следене на възможни повреди. При усъвършенстване на мрежата се натъртва на дигитализацията.

Най-късно до 2027 година би трябвало да се премине към отдалечено отчитане на потреблението на топлата вода.

Все още има софийски квартали без построена канализация, по тази причина работата в тази тенденция ще продължи.

По думите на Васил Тренев, изпълнителен шеф на сдружението на концесионера (Veolia), бизнеспланът на „ Софийска вода “ ще бъде импортиран в Столичната община и ще се организира обществено разискване.

От началото на юни потребителите ще могат да ползват нов сайт на водоснабдителното сдружение и мобилно приложение, което ще се казва „ Моята вода “. Сайтът ще дава опция за самоотчитане на данните от водомера, чат, следене на фактурите и директни заплащания на сметките.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР